Club

Welkom op de website van ijshockeyvereniging Gladiators uit Nijmegen!

Geschiedenis

De ijshockeyvereniging is in de jaren 70 ontstaan op de oude ijsbaan Heyendaal in Nijmegen. Waar de kinderen van ouders hun schaatsen onderbonden voor de Jeugd IJshockey Vereniging Nijmegen, haalden hun ouder de schaatsen uit het vet om zelf een potje te ijshockeyen. De ijshockey club waar de ouders van spelende kinderen zelf ijshockeyde wordt omgedoopt tot Pubstars Nijmegen. Wat de naam doet bevroeden klopte. Sterren op het ijs en elders. In die tijd en de jaren erna waren er vele verenigingen actief op ijsbaan Heyendaal. Verenigingen als Pubstars, Heyendaal, Fanatics, Mixstars en een studenten korps waren daar actief. In 1996 verhuisde we naar het Triavium. Waar de Fanatics aldaar besloten te stoppen als actieve vereniging besloot ook Heyendaal te stoppen in 2010. Van beide verenigingen stapte enkele ijshockeyers over naar de Pubstars.

Heden

In 2010 werd besloten door toetreding van nieuwe spelers en een nieuw bestuur om de naam Pubstars vaarwel te zeggen. In een democratische procedure is de naam Gladiators ontstaan en sinds 2010 wordt deze naam gevoerd. De vereniging is een bloeiende vereniging met 37 actieve spelers. De vereniging is in die mate populair dat er een wachtlijst gehanteerd moet worden.

GemĂȘleerd

De vereniging bestaat letterlijk en figuurlijk uit een bonte verzameling leden. Met Spelers die op het hoogste niveau geacteerd hebben tot spelers die enkel op recreanten niveau acteren. Spelers die de schaatsen sinds hun zesde onder binden en er zijn er bij die dit pas doen vanaf oudere leeftijd. Kortom een goede mix.

Sponsors

En net als iedere andere vereniging kan een club sporters haast niet bestaan zonder de steun van sponsoren. Dat is ook bij de Gladiators het geval. Dankzij hun steun is de vereniging in staat om de contributie acceptabel te behouden waardoor de sport die de leden lief is actief beoefend kan worden. Door de sponsoren is de vereniging in staat om in een prachtig tenue op het ijs te verschijnen waarbij op het shirt de sponsoren prijken. Wij zijn daar als vereniging trost op.

Wedstrijd

De gladiators spelen hun wedstrijden in de derde divisie. In 2005 zijn de toenmalige Pubstars Nederlands kampioen geworden. Wilt u graag een wedstrijd bezoeken check dan het wedstrijdschema. De toegang is gratis.